Verslag Bijeenkomst Probus Santpoort 7 februari 2024


Afwezig met kennisgeving: Steven, Fen, René, Anne Johan (achternamen bekend 😉 )

 

 

 

 

 

 

Mededelingen.
o Huiskamerbijeenkomst 31 januari, graag namen die genoemd zijn van mogelijk nieuwe leden doorgeven aan Gert Boelens, voorzitter van de

NieuweLedenCommissie,
o Grote (Mei) excursie, volgende keer in Nieuw Vreeburg, dwz. begin maart, zullen we de excursie bespreken, dwz. wat betreft de ‘randvoorwaarden’,
o Kleine excursie 21 februari, Peter licht het programma nogmaals toe en vraagt enkele leden of zij gaan deelnemen.

Borrel wordt aangeboden door Henk, om zijn verjaardag te vieren. Felicitaties en dank van de aanwezigen.

Voordracht: Maidenspeech Erik Voorhoeve

 

 

 

Erik’s familieachtergrond is orthodox protestants (Vergadering van Gelovigen), met diverse generaties werkzaam in de uitgeverij. Hij beschrijft zichzelf als een laatbloeier en familiemens. Ook in zijn werkzame leven was wisselwerking met collegae een belangrijke motiverende factor.

Diverse keuzen die hij heeft gemaakt zijn ingegeven door een combinatie van toeval en rationele overwegingen (‘hart en hoofd’). Hoewel een taal of geschiedenis misschien een logische studiekeuze was geweest, na een ‘pretpakket’ op de middelbare school, koos hij vanwege carrièreperspectief uiteindelijk voor rechten in Leiden (‘Ik wist toen nog niet dat je als historicus ook minister-president kan worden’).

Tijdens zijn afstuderen in internationaal recht heeft hij onder meer stage gedaan in Brussel, en genoten van het reizen dat daarmee verbonden was. Zijn eerste werkgever was de SVB waar hij de overgang van veel papier naar digitaal heeft meegemaakt. Tijdens een volgend dienstverband heeft hij zich bij het Ministerie van Financiën beziggehouden met wetgeving rond banken en kredietverlening. Het was een interessante periode vanwege het jaar 2000, de invoering van de euro en o.m. de bankencrises. Hij beschrijft het als een periode waarin hij veel heeft geleerd, veel ervaring heeft opgedaan, maar ook dat het niet echt zijn toekomst was. Daarom maakte hij de overstap naar de uitvoeringsorganisatie van de KLM-pensioenfondsen. Hij hield zich daar vooral ook bezig met governance-vragen, een onderwerp dat hem erg aansprak. Mede door de verambtelijking en de corona-periode werd het werk, vooral ook door het moeten thuiswerken, toch minder bevredigend. Na enkele jaren op overkoepelend directieniveau heeft hij nog enige tijd gewerkt als leidinggevende in één van de pensioenfondsen.

Naast het werken was er, uiteraard voor een familieman, ook tijd voor echtgenote (Floor Briedé), drie kinderen en inmiddels een kleinkind. Hobby’s zijn, na veel verre reizen in het verleden, nu vooral nabije activiteiten: klussen bij de kinderen, lange afstandswandelingen, fietstochten, maatschappelijk vrijwilligerswerk (stadsgids en in musea) en koken!
Het was een boeiend en interessant verhaal met een brede inkijk in Erik’s heden en verleden.

Santpoort Zuid, 7-2-2024

Enable Javascript