Verslag Bijeenkomst Probus Santpoort d.d. 17 januari 2024


Afwezig met kennisgeving:

Hans Aalders, Peter Hougardy, Ton van der Scheer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?
Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

 

Mededelingen.
o Huiskamerbijeenkomst 31 januari, beschikbaarheid wordt nogmaals geïnventariseerd door onze secretaris
o Aanpassing Jaarprogramma 2023-2024, met veranderingen in april-mei wordt voorgesteld en goedgekeurd (zie menu – Jaarprogramma 2023-2024)
o Concert Probus Kennemerland (Philharmonie Haarlem op donderdag 25 januari), wordt nog een keer in herinnering gebracht.

Borrel wordt aangeboden door Engelbert, om zijn verjaardag te vieren. Wij wensten hem geluk en een goede gezondheid voor de komende periode, en lieten ons de borrel, dwz. vooral niet- alcoholisch (!), goed smaken.

 

Financieel verslag Probusjaar 2023 en voorstel bijdrage 2024.
In het achterliggende jaar bleken de excursies ieder een kleine aanspraak te hebben gemaakt op onze algemene middelen. Ondanks dit, kon ook de jaarlijkse kerstlunch nog voor een deel worden gesuppleerd. Het jaar werd afgesloten met een verlies van 230 euro, waardoor ons vermogen is geslonken tot bijna 196 euro. Mede hierdoor is voorgesteld de jaarbijdrage te verhogen naar 60 euro per lid. Het financiële beleid en genoemd voorstel werd met applaus door de leden goedgekeurd.

 

Excursiecommissie, de kleine excursie 21 februari 2024.

Helaas konden de leden van de excursiecommissie niet aanwezig zijn. De leden reageerden enthousiast op het voorstel van een bezoek aan Het Schip in Amsterdam (met lunch, lezing en rondleiding), al zijn de meeste van hen er al wel eens geweest. Het schijnt dat Probus jaren geleden er ook al een excursie naar toe heeft gemaakt. Voor het merendeel van de leden was dit geen reden om eventueel niet aanwezig te zullen zijn. Een excursie heeft toch als belangrijk doel om samen met de partners iets interessants te doen. Vraag was wel, of aan de commissie het dossier met voorgaande excursies ooit is doorgegeven. Ook, of er eventueel een alternatief is in dezelfde sfeer, bijv. bezoek aan Stadsarchief Amsterdam.
In algemene zin werd gevraagd om een keer te praten over de grote excursie (tijdsduur, kosten, enz.) Dit zal worden geprogrammeerd.

 

Voordracht: Maidenspeech Walter den Bieman

 

Walter vertelt enthousiast over zijn achtergrond, scholing en opleiding (uiteindelijk postdoctoraal accountancy), maar vooral ook over zijn activiteiten in het roeien. Hij heeft op hoog niveau geroeid en ploegen gecoacht. Competenties die je hiermee ontwikkelt zijn ook in zijn werkzame leven als baas van een accountantskantoor goed van pas gekomen. Het roeien bracht hem bovendien naar allerlei uithoeken van de wereld. Tijdens een reis door Australië vroeg hij zich serieus af of hij professioneel roeicoach zou worden of in het verlengde van zijn studie de accountancy in gaan. Na bij diverse kantoren te hebben gewerkt heeft hij het grootste deel van zijn leven in een eigen kantoor leiding gegeven aan diverse medewerkers. Vooral ook de advisering van nieuwe bedrijven en sponsorwerving heeft hij altijd met veel plezier gedaan. Tussen sport en werk heeft hij via het roeien ook Mieke leren kennen met wie hij inmiddels drie kinderen heeft, die ook enthousiaste roeiers zijn/geweest (hoe kan het ook anders).
De leden kwamen met diverse vragen en het was weer een boeiende inkijk in het leven van een van onze (recent) nieuwe leden.

Santpoort Zuid, 17-1-2024

Enable Javascript